Göteborgsresa | Bygdeföreningen

lördag 7:15, mars 28, 2015

Kulturprispengarna till nytta för Tofterydsrevyn!

Kulturpriset som även innebar en ”check” på 10 000 kr har i helgen använts för att vidareutveckla och stimulera revygänget. Ett 30-tal glada revyartister åkte under lördagen till Göteborg.
På förmiddagen besöktes ”GBG-Impro” Göteborgs Improvisationsteater, där deltagarna under tre timmar grillades i diverse övningar för att bli bättre på scen, framför allt i samspelet med sina motspelare. Många aktiviteter från denna övning tas med hem för att inför den stora jubileumsföreställningen 2016 bli ännu lite vassare.

Några besökte också Universeum och förstås lite shopping, när man nu var i ”stan”.

Under eftermiddagen besöktes Göteborgs Operan och revygänget fick en guidad tur i hela operahuset. Spännande att se alla avdelningar med över 1000 anställda. Även om revygänget agerar i ”gärdesgårdsserien” i detta sammanhang finns en hel del av besöket att ta vara på. Snickeriverkstad och teknik var rena drömfabriken för revymakarna. Och salongen rymde nästan hela Tofterydsrevyns publik på en enda föreställning?

Efter någon timme ytterligare på stan, blev det hemresa, och matstopp i Borås! Mätta och glada med många intryck somnade revygänget gott denna lördagskväll.
Tack för Kulturpriset, som gjorde detta möjligt!

Pressreferent
P O Toftgård

Galleri